Maarit

Hei, olen Maarit Martikainen. Intohimoinen koiraharrastaja maaseudun kupeesta Pälkäneeltä. Olen käynyt kennelliiton kasvattajakurssin elokuussa 2011 ja kennelnimi Living myönnettiin minulle tammikuussa 2012. Kennel Living on saanut nimensä kahdesta ensimmäisistä omista koiristani. Lilo ja Vinkun lempinimestä VingVing. Eli näin syntyi kennelnimi Living.

Koiraharrastuksen saloihin olen tutustunut äitini myötä, joka on myös kouluttanut koiria monien vuosien ajan. Olen äitini mukaan aina ollut koirahullu. Perheessämme oli aikoinaan sekarotuinen Mussu, jonka kanssa kävin ensimmäiset tokokilpailut jo 9vuotiaana. Mussun ystäväksi hankimme pitkäkarvaisen chihuahuan (Pähkinän Je Suis Cerise) v-99 jonka myötä tutustuin enemmän koiranäyttelyiden saloihin. Cheri ei ollut kyllä kuitenkaan rotunsa parhaita edustajia, vaan iso 5kiloinen alapurentainen narttu. Cherillä teetettiin yhdet pennut.

Mussun poislähdön jälkeen äitini lupasi minulle viimein ikioman koiran. Oli vuosi -06 ja olin sillä välin ehtinyt haalimaan kotiin siskoni kanssa hamstereita, gerbiilejä, kaneja, marsuja ja hiiriä! Mutta koirakuume ei hellittänyt. Monia rotuja netistä selaillessani törmäsin viehättävään rotuun "cockerspanieli". Otin tietoa tästä rodusta ja kasvattajista. Samalla huomasin cockerit ry pentuesivuilta pentueen, joka löytyi meitä suht läheltä. Kennel Norvaleessa oli syntynyt juuri yksivärisiä cockeripentuja! Äiti suostui rotuun ja kasvattajan kanssa sovimme että menisimme katsomaan pentuja kun ne olisivat 5viikkoa. Sitten se päivä koitti, nuoren tytön sydän meinasi pakahtua onnesta kun näimme pienet suloiset cockerivauvat. Neuvotteluiden jälkeen teimme varausmaksun pienestä punaisesta cockerinartusta,Lilosta! Lilo on viralliselta nimeltään FI CH TK1 TK2 Norvale Heather Bell. Kiitos Merjalle tästä ihanasta elämäni koirasta.

Lilon kanssa pääsin tutustumaan lisää koiramaailman saloihin. Toko oli ehdottomasti meidän ykköslajimme, mutta kisasimme myös Junior Handler kilpailuissa sekä virallisissa näyttelyissä.

Miten sitten aloin kasvattamaan kultaisianoutajia? Vuonna -09 muutin omilleni Lilo tietysti mukanani, olinhan lähemmäs kahtakymmentä joten oli aika löytää jo oma asunto ja töitä! Työvoimatoimistosta ehdotettiin minulle harjoittelupaikkaa Karvin kennelistä. Soitto Heidi Karvekselle. Menin esittäytymään ja sain harjoittelupaikan! Miten onnellinen olinkaan kuukauden työharjoittelusta. Mutta kuukausi muuttuikin 3kuukaudeksi, pian se muuttui vuodeksi ja lopulta olin vakitöissä kenneltyttönä vajaa 5vuotta! Tämän aika kennelissä vietettyäni on ollut parhainta oppia tutustua kultaiseennoutajaan rotuna ja ylipäätään mitä koirien kasvattaminen on. Halusinhan kehittyä koiraharrastajana&tulevana kasvattaja erittäin paljon. Kiitokset siitä Heidille ja Helenalle. Ja kyllähän minulle heti samana vuonna kun töihin kenneliin menin, tarttui matkaan pieni suloinen kultaisennoutajan narttupentu Vinku! Vinku on FI CH TK2 Karvin Qute Cover Girl.

Vinkun kanssa olen innostunut metsästyksen saloihin. Sanotaanko näin että ilman Vinkua, en olisi koskaan tavannut kihlattuani Tommia. Pääsimme syksyllä v-12 Tommin mukana sorsametsälle ja siitä lähtöisin olemme seurustelleet yhdessä.

Ensimmäinen kultainennoutaja pentue Living kennelissä näki päivänvalon vuonna 2015, Vinku tietysti emänä. Vinku on kennelimme kantanarttu. Tästä pentueesta jätimme kotiin harrastuskoiriksi narttu sekä urospennun.

Omistan vielä äitini kanssa puoliksi pitkäkarvaisensaksanpaimenkoira nartun kutsumanimeltään Diiva (Kranichzug Yazz). Diiva asuu vanhemmillani ja harrastaakin tokoa sekä palveluskoiralaleja äidin kanssa, kun taas minä vien Diivaa näyttelyihin.

Ensimmäinen käyttölinjainen kultainennoutaja tuli meille v.2017 Goldenmember's kennelistä.

Tavoitteenani on kasvattaa terverakenteisia, toimivia, hyvä luonteisia harrastuskoiria. Meille vahvalla narttulinjalla on suuri merkitys ja halua panostaa siihen pidemmällä tähtäimellä. Meillä koirat asuvat täysipäiväisesti ihmisten kanssa ja ovat meille perheenjäseniä.

-Maarit

Olen myös jäsenenä näissä yhdistyksissä:

Suomen Kennelliitto
Golden Ring ry
Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys ry
Suomen Metsästysnoutajat ry
Suomen Noutajakoirajärjestö

Olen suorittanut myös nämä kurssit:

-Tokonkoulutusohjaajakurssi v.2010
-Golden Ring Luonnetestitoimikunnan ylitoimitsijakurssi v.2012
-Koetoimitsijakurssi v.2013
-Nou/Nome ylitoimitsijakurssi v.2013
-Metsästystutkinto v.2014
-Metsästyslajien koulutusohjaajakurssi v.2019

© Maarit Martikainen, ellei toisin mainita!
Webdesign & webmaster by Mia Kataja
All rights reserved